Docent

Yvanka Buitenhuis

Tijdens mijn studie aan de Katholieke Pabo te Zwolle maakte ik een reis naar Nepal. Dit was niet alleen een reis naar buiten, maar ook een reis naar binnen. Daar op de yogamat vond ik mezelf. Ik kwam in verbinding met mijn binnenwereld, met mijn gevoel en met mijn hart. Dit voelde als thuiskomen. Na een aantal moeilijke jaren, bracht yoga mij weer bij mijzelf en in balans. Mijn immuunsysteem verbeterde, ik vond rust, kwam lekkerder in mijn vel te zitten, leerde met emoties om te gaan en ik leerde met compassie voor mijzelf en anderen in het leven te staan. Tevens leerde ik over energiemanagement, wat voor mij als hoogsensitief persoon belangrijk is om in balans te blijven.

In mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs en als pedagogisch medewerker in de kinderopvang heb ik gemerkt dat veel kinderen het moeilijk hebben in deze veeleisende tijd. Hierdoor ervaren kinderen stress, wat zorgt voor vermoeidheid, psychosomatische klachten en verminderde leerprestaties op school. Dit baart mij zorgen. Omdat ik uit ervaring weet dat yoga een goede manier is om stress te reduceren en in contact te komen met jezelf, ben ik mij gaan specialiseren in kinderyoga. Ook heb ik mij gespecialiseerd tot coach voor hoogsensitieve kinderen. Als ervaringsdeskundige ken ik de krachten en valkuilen van hoogsensitiviteit. Ik begeleid kinderen graag in hun persoonlijke ontdekkingstocht, waarbij ik kinderen in hun kracht zet en help bij het omgaan met uitdagingen.

In 2017 heb ik mijn bedrijf ‘YogaYvanka’ opgericht en sindsdien ben ik enorm gegroeid in mijn lesaanbod. Het woord yoga betekent verbinding. Mijn missie met mijn bedrijf is om mensen in verbinding te brengen met zichzelf en met hun hart. Vanuit deze verbinding kunnen zij op een gezonde manier de verbinding aangaan met de ander(en), de wereld en het leven. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan een wereld waarin verbinding het hart vormt van de samenleving.

Afgeronde opleidingen:
2017: Coach hoogsensitieve kinderen – Praktijk Eigentijdse Kinderen
2017: Opleiding leerkracht basisonderwijs – Katholieke Pabo Zwolle
2016: Meditatie & Mindfulness coach – Arterre
2016: Hartfocus & Heartfulness coach – Arterre
2015: Opleiding kinderyogadocent – Dolfijnwellness

Gevolgde cursussen:
2018: Voor-en Vroegschoolse Educatie en Peuterplein – IJsselgroep
2017: Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) – Tiny Westerink
2016: EHBO voor kinderen – Rode Kruis
2016: Helende verhalen – Anneke van der Meer
2016: Onderlinge kindermassage – Arterre
2015: Diverse workshops en trainingen rondom hoogsensitiviteit – Kees Schenk